У Москві на кінофестивалі показали одеський фільм, у якому зіграли дружина та син віце-мера Вугельмана

У Москві на кінофестивалі показали одеський фільм, у якому зіграли дружина та син віце-мера Вугельмана.

У Москві на кінофестивалі показали одеський фільм, у якому зіграли дружина та син віце-мера Вугельмана. Кадри з фильму "Коротка"

Події
29 серпня 2022 09:03

27 серпня в рамках московського міжнародного кінофестивалю, президентом якого є російський пропагандист Микита Міхалков, відбулася прем'єра фільму "Коротка", знятого одеською творчою студією Tour de Force. У фільмі знялися дружина заступника одеського міського голови Павла Вугельмана Вікторія та їхній син Давид. Про це повідомили у прес-службі кінофестивалю.

Фільм на основі оповідань Достоєвського. Показ фільму пройшов у секції "Російський слід". Режисером стрічка стала Наталія Князєва. Оператор Сергій Колбіньов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Композитор Стас Михайленко, який творив музику для "Короткої" заявив, що показ стрічки в Москві був для нього несподіванкою.

"Фільму я так і не побачив і вже забув і думати про це. І раптом саме цей фільм з'являється зараз у програмі цього недофестивалю. Це просто обурливо! Емоції просто криють! Наче і немає моєї провини, але гидко на душі від того, що моя прізвище стоїть там, в описі цього фільму! Погано від того, що Україна вписана в московитському фестивалі як країна-учасник! Ось такий сором!" – заявив Михайленко.



Що відомо про режисера та оператора


Наталія Князєва також кіноактриса. Зокрема, вона знялася в епізоді фільму Кіри Муратової "Мелодія для Катеринки". У 1980-х вона працювала в Одеському театрі юного глядача, а 1991-го заснувала власну театральну студію "Тур де форс", в яку вклав кошти її колишній чоловік Олександр Горбунов. Студія випустила десятки вистав, а останні два роки активно про себе не заявляла. У 2020 році студія разом із Сinemastudio анонсувала набір на курс операторської майстерності.

Сергій Колбіньов – оператор-постановник. Працював на Одеській кіностудії, є співзасновником кіностудії Cinemastudio. Серед його нових робіт драма "Сашенька" (2021) режисера Олександра Жовни, знята одеською Cinemastudio за підтримки Держкіно. Також Колбіньов виступив оператором фільму "Історія Лізи", права на показ якого набула американська компанія HBO.

Реакція на скандал

В Одеському відділенні Національної спілки кінематографістів України засудили участь фільму виробництва України у Московському міжнародному кінофестивалі. Представники Студії кінематографістів вважають їхній вчинок неприйнятним під час війни. За їхніми словами, провідні російські кінематографісти здебільшого проігнорували запрошення акредитуватися на цей захід.

"[…] у спеціальній програмі "РуZZкий слід" (?!!) бере участь фільм "Кротка", створений у якомусь невідомому приватному закладі кількома жителями Одеси. А до того ж одним із тих, чиє прізвище тричі згадується у титрах цієї стрічки (співавтор фільму, оператор та актор-виконавець) – виявився… Сергій Колбіньов, який входить до складу членів Національної спілки кінематографістів України», – зазначають українські кінематографісти.

Правління Одеського відділення НСКУ вважає категорично неприпустимим подальше членство Сергія Колбінєва у лавах Національної спілки кінематографістів України та висловлює впевненість у тому, що секретаріат правління НСКУ підтримає цю заяву.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах