У НАТО вважають, що Росія не відмовилася від планів захопити Одесу

У НАТО вважають, що Росія не відмовилася від планів захопити Одесу.

У НАТО вважають, що Росія не відмовилася від планів захопити Одесу.

Події
14 лютого 2023 12:38

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане заявив, що Росія зараз недостатньо сил для нападу на територію України з Придністров'я. Про це заступник генсека розповів на панельній дискусії з нагоди початку Мюнхенської безпекової конференції.

На його думку, у Кремлі не відмовилися від планів захопити Одесу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Сьогодні у Росії недостатньо сил, щоб за допомогою Придністров'я оточити Україну ззаду і потім захопити Одесу, хоча такий план є. Ми не бачимо, щоб Росія мала сили для його реалізації. <...> Росія не має ні наміру, ні можливості розпочати війну проти НАТО, має достатньо проблем в Україні, і ми повинні допомогти Україні створити якомога більше проблем для Росії. Ми повинні бути дуже уважними і уникати ризику ескалації", – сказав він.

Нагадаємо, що в регіоні є висока ймовірність зриву морських мін з якорів та прибивання до берега, а також їхнього дрейфування вздовж узбережжя. Тому одеситів просять берегти себе та не порушувати відповідних розпоряджень ОВА та військового командування.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах