У Нерубайській громаді прокоментували фейк Міноборони РФ про "нацбатів" на території шкіл (відео)

У Нерубайській громаді прокоментували фейк Міноборони РФ про "нацбатів" на території шкіл (відео).

У Нерубайській громаді прокоментували фейк Міноборони РФ про "нацбатів" на території шкіл (відео). Скриншот відео: facebook.com/nerubayska.gromada

Події
24 серпня 2022 20:06

У вечірньому зведенні Міжвідомчого координаційного штабу РФ з гуманітарного реагування 23 серпня з'явилася інформація про розміщення військової техніки та націоналістичних батальйонів на території шкіл Одеської області. Про це повідомляє Vgorode.

Так, у відомстві заявили, що на території школи у Великій Балці військовослужбовці ЗСУ обладнали опорний пункт, розмістили на даху навчального закладу зенітну установку, по периметру виставили блокпости, а підхід до будівлі замінували.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також росіяни згадали у своєму зведенні школу в Нерубайському. У зведенні значиться, що там "дислоковані бойовики націоналістичних батальйонів, обладнані склади боєприпасів і розміщена бронетехніка", а "евакуацію мешканців з прилеглих будинків навмисно не проводили".

На заяву про розміщення військовослужбовців та техніки на території навчальних закладів уже відреагували в Нерубайській громаді. Так, на офіційній сторінці Нерубайської сільської територіальної громади опублікували два відео з оглядом шкіл, які за твердженням російського оборонного відомства захопили "нацбати".

На першому відео директор Нерубайського навчально-виховного комплексу Біляївського району Світлана Зубрицька та начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Нерубайської сільської ради Тетяна Переверзєва провели екскурсію Нерубайським академічним ліцеєм №1: показали класи, дах навчального закладу та стадіон. Жодної військової техніки на території ліцею, звісно ж, не виявилося.

Аналогічний огляд зняли і про школу, розташовану у селі Велика Балка. Що й потрібно було довести, це звичайний навчальний заклад, на території якого немає і не може бути жодних військових об'єктів.

"Ми довели, що нічого у нас немає. Школа, адміністрація, діти, батьки – все в повній готовності до 1 вересня. Ми просимо російських військових дати спокій нашим школам, дитячим садкам і дати нам можливість спокійно навчати дітей", – підсумували представники Нерубайської громади.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах