У парку Савицького планують облаштувати "Парк імперій"

У парку Савицького планують облаштувати "Парк імперій".

У парку Савицького планують облаштувати "Парк імперій". Фото Марії Чекарьової/Vgorode

Події
25 листопада 2022 20:58

У парку Савицького планують облаштувати "Парк імперій". Про це йдеться у проєкті рішення Виконавчого комітету Одеської міської ради.

Так, згідно з текстом даного проєкту рішення, на найближчій сесії міської ради, яка відбудеться 30 листопада, депутати голосуватимуть за демонтаж пам'ятника Катерині II і перенесення його на склад комунального підприємства, яке відповідає за утримання цвинтарів та підтримку їхньої території у належному санітарному стані.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Статуї фаворитів імператриці також потрапляють під знесення: їх планують перенести до музею особистих колекцій імені Блещунова.

За демонтаж усіх скульптур відповідатиме Департамент міського господарства, а ось проєкт із благоустрою Савицького парку й облаштування на його території "Парку імперій" замовить Управління капітального будівництва.

Нагадаємо, 24 листопада на засіданні виконавчого комітету Одеської міської ради члени виконкому підтримали проєкт рішення про демонтаж і перенесення пам'ятника "Засновникам Одеси".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах