В Одесі ухвалили рішення про знесення пам'ятника Катерині

В Одесі ухвалили рішення про знесення пам'ятника Катерині.

В Одесі ухвалили рішення про знесення пам'ятника Катерині. Фото: facebook.com/igor.belov.7587

Події
24 листопада 2022 16:40

Сьогодні, 24 листопада, в Одесі ухвалили рішення про знесення пам'ятника російській імператриці Катерині на однойменній площі. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Так, на засіданні виконавчого комітету Одеської міської ради членами виконкому підтримано проект рішення про демонтаж та перенесення пам'ятника "Засновникам Одеси".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За проголосували десять членів виконкому. Наразі питання винесуть на сесію міськради, яка відбудеться 30 листопада.

Нагадаємо, що раніше мерія організувала онлайн-голосування про подальшу долю пам'ятника імператриці. 3914 жителів міста висловилися за повний демонтаж скульптури. При цьому сам міський голова Одеси Геннадій Труханов сказав, що голосуватиме за знесення.
Також в Одесі пропонували демонтувати та перенести в музей та пам'ятник російському полководцю Олександру Суворову. Відповідний проект рішення направили до Одеської міської ради. Так, йдеться про копію ізмаїльського монумента, встановлену у 2012 році біля "Молодої гвардії". Пам'ятник хотіли перенести їх до історико-краєзнавчого музею. Однак про його долю у міськраді поки що нічого не повідомили.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах