У ПМР розгорнули озброєння у напрямку Одеської області: чи є загроза

У ПМР розгорнули озброєння у напрямку Одеської області: чи є загроза.

У ПМР розгорнули озброєння у напрямку Одеської області: чи є загроза. Фото: sloboda.org

Події
14 липня 2022 10:08

На території так званого Придністров'я у напрямку Одеської області розгорнули та привели до бойової готовності шість батарей реактивного залпового вогню "Град", три гаубиці Д-44 та залучили 600 військовослужбовців. Однак приводів для занепокоєння немає. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на блог військового аналітика Олександра Коваленка та спікера Одеської ОВА Сергія Братчука.

За словами Коваленка, розгортання відбувається у районі Тирасполя, у напрямку Одеської області. Це робиться для того, щоб продемонструвати готовність до будь-яких дій з боку ЗСУ, а також прикривати відхід диверсійних груп.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Місце розгортання озброєння ПМР.Місце розгортання озброєння ПМР. Фото: t.me/zloyodessit

Як уточнив речник ОВА, загрози настання з боку Придністров'я поки немає. А українські сили оборони готові відповісти ворогові, якщо він наступатиме з боку Придністров'я.

"Другого фронту" з боку невизнаного Придністров'я не буде – ситуація контролюється силами оборони. Захисники України готові відповісти ворогові, якщо він лише їде сюди. Незважаючи на певну активність, Збройні сили здатні відбити будь-який напад рашистів. На провокації також буде чітка українська відповідь. В області посилено контрдиверсійну роботу. Тримаємо лад і разом до перемоги", – зазначив він.

Тим часом, президент Молдови Майя Санду запевнила президента України Володимира Зеленського у відсутності загроз для України з боку Придністров'я. Про це вона повідомила в інтерв'ю телеканалу "Молдова-1".

"Я запевнила президента України, що на даний момент немає ризиків з боку Придністров'я. Я ґрунтувалася на інформації, яку ми маємо, а також дискусіях з представниками Тирасполя", - сказала Санду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах