У Стамбулі обговорили продовження "Зернової ініціативи", а з портів Великої Одеси вийшли чотири судна

У Стамбулі обговорили продовження "Зернової ініціативи", а з портів Великої Одеси вийшли чотири судна.

У Стамбулі обговорили продовження "Зернової ініціативи", а з портів Великої Одеси вийшли чотири судна. Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Події
16 жовтня 2022 17:41

16 жовтня з портів Одеса та Південний "зерновим коридором" вийшли ще чотири судна зі 140 тисячами тонн української агропродукції для країн Африки, Азії та Європи. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства інфраструктури України.

Серед суден, які сьогодні вирушили з портів Великої Одеси, балкер EAUBONNE з 53,3 тисячами тонн пшениці. Це вже друге судно із зерном, яке після початку повномасштабної війни вирушило з України до Кенії. Перший балкер SUPER HENRY з 51,4 тисячами тонн пшениці сьогодні став під розвантаження в порту Момбаси (Кенія).

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

З портів Одеса та Південний вийшли чотири судна з агропродукцією.З портів Одеса та Південний вийшли чотири судна з агропродукцією. Фото: facebook.com/MinInfra.UA

За весь час роботи ініціативи до Африки відправили 1,1 мільйона тонн продовольства. Зокрема, з портів Великої Одеси вже вийшли п'ять суден, зафрахтованих Всесвітньою продовольчою програмою ООН. На їхньому борту понад 120 тисяч тонн зерна для мешканців Ефіопії, Ємену та Сомалі.

З портів Одеса та Південний вийшли чотири судна з агропродукцією.З портів Одеса та Південний вийшли чотири судна з агропродукцією. Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Також 16 жовтня у Спільному координаційному центрі у Стамбулі Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков зустрівся з Міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром. На зустрічі говорили про реалізацію "Зернової ініціативи" та її продовження після 22 листопада.

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков зустрівся із Міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром.Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков зустрівся із Міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром. Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Як повідомив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, наразі немає жодних сумнівів у тому, що роботу "зернового коридору" продовжать. Сторони-учасники "Ініціативи" – ООН, Туреччина та Україна, висловили готовність докласти максимальних зусиль для її успішної реалізації.

Крім того, під час зустрічі українська сторона наголосила на важливості прискорення Спільним координаційним центром процесу інспектування судів. Завдяки цьому вдасться суттєво збільшити обсяги експорту зерна до держав Африки, Азії та Європи, а також запобігти утворенню черг на перевірках.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах