Україна та Пентагон спростували фейки Міноборони Росії про збиті над Одесою літаки ЗСУ (оновлено)

Україна та Пентагон спростували фейк Міноборони Росії про збиті над Одесою літаки ЗСУ.

Україна та Пентагон спростували фейк Міноборони Росії про збиті над Одесою літаки ЗСУ. Фото: facebook.com/sergey.bratchuk

Події
05 червня 2022 12:20

4 червня Міністерство оборони Росії втретє за останні півтора місяці повідомило, що в районі Одеси збили український літак. При цьому жодних доказів своїх "досягнень" відомство так само, як і в попередні рази, не опублікувало, а українські та закордонні експерти впевнені, що подібні заяви не відповідають дійсності. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на BBC News Україна.

Так, на щоденному брифінгу речник Міноборони Росії Ігор Конашенков з гордістю заявив, що російські засоби ППО збили неподалік від Одеси літак військово-транспортної авіації України, який доставляв озброєння.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відмовчуватися з приводу таких гучних перемог противника українські експерти не стали. Як повідомив речник Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, саме Повітряні Сили України станом на початок квітня збили сім російських літаків над Одеською областю. Надалі ворожі літаки перестали літати над нашим регіоном взагалі, тому вкидання про знищення нашої авіації можуть викликати лише сміх та спростування.

"Це вже не перша така їхня заява, яка просто на голову не налазить. Вони такими заявами намагаються для своєї аудиторії компенсувати успіхи українських Збройних Сил саме в плані протидії ворожій авіації. Це саме ми збиваємо їхні гелікоптери, літаки, знищуємо російські ракети в повітрі", – сказав Братчук в інтерв'ю ВВС News Україна.

Також інформацію про знищення українського літака на Одещині спростували у командуванні Повітряних сил.

"Це фейк. Якщо вірити їхнім заявам, то вони вже як мінімум дві українські армії знищили", – сказав ВВС News Україна речник командування Юрій Ігнат.

До речі, на початку квітня чутки про падіння літака із західною зброєю в районі Одеси та Одеської області спростували і в Пентагоні.

"Я не бачив повідомлень, що вказують на те, що західна зброя була збита РФ. Мені нічого не відомо з цього приводу і я нічого не бачив із цього приводу. Немає жодних ознак того, що вони завдали удару по вмісту допомоги", – заявив чиновник Міністерства оборони США на брифінгу 18 квітня.

ОНОВЛЕНО: 5 червня Міністерство оборони Росії знову повідомило про те, що засобами ППО в районі Одеси збито літак військово-транспортної авіації Ан-26 Повітряних Сил України, який перевозив озброєння та військову техніку. Сергій Братчук заявив, що такі фейки вже навіть не смішно коментувати.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах