В Ізмаїлі демонтували зображення Пушкіна та перейменували сквер на його честь

В Ізмаїлі демонтували зображення Пушкіна та перейменували сквер на його честь.

В Ізмаїлі демонтували зображення Пушкіна та перейменували сквер на його честь. Фото: facebook.com/people/Ізмаїльська-міська-рада

Події
20 сiчня 2023 10:02

В Ізмаїлі перейменували сквер, названий на честь Олександра Пушкіна. Також там демонтували його зображення. Про це повідомили на сесії Ізмаїльської міської ради.

Так, за рішенням депутатів міський сквер тепер стане Літературним. У ньому навіть демонтували профіль російського поета, зображений на паркані.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Раніше влада міста вже перейменувала вулицю Пушкіна, яка тепер називається Торгова.

В Ізмаїлі демонтували зображення Пушкіна та перейменували сквер на його честь.В Ізмаїлі демонтували зображення Пушкіна та перейменували сквер на його честь. Фото: facebook.com/people/Ізмаїльська-міська-рада



Нагадаємо, що в неділю, 15 січня, місті Подільськ Одеської області невідомі окреслили фарбою пам'ятники комуністам Котовському та Самбірському.

Місцева влада поки що ніяк не реагує на заклики городян про знесення пам'яток радянським діячам. А доки не буде ухвалено рішення про демонтаж, прибрати їх не мають права.

Щодо мавзолею, то у 2016 році Подільська міська рада ухвалила рішення про перепоховання Григорія Котовського на міському цвинтарі №1 у рамках закону про декомунізацію. Але рішення так і не виконали, аргументуючи це тим, що нібито на перепоховання мають надати дозвіл родичі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах