В Одесі хочуть перейменувати вулицю на честь загиблого воїна "Азовсталі" Віталія Блажка

В Одесі хочуть перейменувати вулицю на честь загиблого воїна "Азовсталі" Віталія Блажка - фото

В Одесі хочуть перейменувати вулицю на честь загиблого воїна "Азовсталі" Віталія Блажка - фото

Події
07 грудня 2022 10:26

В Одесі пропонують перейменувати вулицю Махачкалінську на честь загиблого в Маріуполі одесита та командира снайперського підрозділу полку "Азов" Віталія Блажка. Про це повідомив екс-керівник Цивільного корпусу "Азов" в Одесі Олег Сімашко.

Пропозицію винесла організація добровольців Одеської області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вибір упав саме на вулицю Махачкалінську, бо комісія міської ради внесла її до переліку перейменованих топонімів, а Віталій народився та виріс у цих дворах.

За словами Олега Симашка, Віталій починав добровольцем як снайпер, згодом сформував та очолив снайперський підрозділ полку "Азов". Протягом служби провів багато успішних угод. У 2015 та 2017 роках був поранений. У 2019 році у бою втратив обидві стопи. Після протезування повернувся до ладу. Захисник відмовився від оформлення інвалідності, оскільки тоді не міг би служити на бойовій посаді.

Після повномасштабного вторгнення снайперський підрозділ Азова під його командуванням завдав великих втрат окупантам. Віталій регулярно перебував на позиціях і особисто вступав у вогневий контакт із противником, знищуючи живу силу. Одна пара його протезів згоріла, друга була зламана, тож пересувався на зламаних.

Віталій загинув 8 травня у укритті на "Азовсталі ", який не витримав удару важкої авіаційної бомби. Командування військової частини вже надіслало клопотання про перейменування вулиці на честь Віталія Блажка. Пропозицію має розглянути історико-топонімічна комісія Одеської міськради.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах