В Одесі ліквідували банду "злодія в законі" Антимоса

В Одесі ліквідували банду "злодія в законі" Антимоса.

В Одесі ліквідували банду "злодія в законі" Антимоса. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Події
26 вересня 2022 17:12

СБУ знешкодила в Одесі злочинне угруповання підсанкціонного "злодія в законі" на прізвисько "Антимос". Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, у ході спецоперації в Одесі спецслужба нейтралізувала потужне злочинне угруповання так званого Сухумо-Кутаїського клану. Серед затриманих – чинний співробітник одного із регіональних правоохоронних органів. Діяльність усієї банди координував один із впливових представників кримінального світу – "злодій у законі" на прізвисько "Антимос". Через внесення до списку санкцій РНБО йому заборонили в'їзд до нашої держави. Він керував злочинною діяльністю з території однієї з країн Близького Сходу, де нещодавно помер. Зловмисники тероризували жителів півдня України і "вибивали" гроші з місцевих підприємців. Якщо ті відмовлялися платити данину, до них застосовували психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За оперативними даними, учасники банди причетні до викрадення та тортур людей. Вони отримували "викуп" за їхнє звільнення. Такі незаконно видобуті гроші використали для наповнення "злодійної каси" та підтримки засуджених поплічників у місцях позбавлення волі. Окрім того, лідери угруповання намагалися поширити свій злочинний вплив на територію причорноморського регіону. Для цього залякували людей і робили на них розбійні напади з особливою жорстокістю.

За даними слідства, до складу банди входило кілька мешканців Одеси, зокрема кримінальники, які раніше притягувалися до відповідальності за тяжкі злочини. Зловмисники намагалися вибити 200 000 доларів із одеського підприємця. СБУ запобігли розбію та затримали трьох його активних учасників. Під час обшуків на місцях проживання зловмисників правоохоронці виявили реактивну протитанкову гранату, пістолет Макарова, бойову гранату Ф-1 та патрони до стрілецької зброї різного калібру. Їх направили на експертизу. Їм вручили підозру в частині четвертій статті 187 (розбій) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави. Санкція статті передбачає покарання у вигляді 15 років ув'язнення. Ведуться невідкладні слідчо-оперативні дії із притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

  • В Одесі ліквідували банду "злодія в законі" Антимоса фото
  • В Одесі ліквідували банду "злодія в законі" Антимоса фото 1
  • В Одесі ліквідували банду "злодія в законі" Антимоса фото 2
  • В Одесі ліквідували банду "злодія в законі" Антимоса фото 3
  • В Одесі ліквідували банду "злодія в законі" Антимоса фото 4
  • В Одесі ліквідували банду "злодія в законі" Антимоса фото 5
  • В Одесі ліквідували банду "злодія в законі" Антимоса фото 6

В Одесі ліквідували банду "злодія в законі" Антимоса фото

Усі фото: facebook.com/ssu.odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах