В Одесі може з'явитися вулиця Міхая Емінеску

В Одесі може з'явитись вулиця Міхая Емінеску.

В Одесі може з'явитись вулиця Міхая Емінеску. Фото: facebook.com/anatol.popescu

Події
07 лютого 2023 13:37

В Одесі може з'явитися вулиця на честь національного поета Румунії та Республіки Молдова, письменника, публіциста, журналіста та етнографа Міхая Емінеску. Про це повідомив президент Громадської організації "Одеська обласна національно-культурна румунська асоціація "Бессарабія" Анатолій Попеску.

Так, історико-топонімічна комісія при виконкомі Одеської міськради погодилася включити ім'я Міхая Емінеску до переліку на перейменування вулиць.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ще в жовтні минулого року румунська організація звернулася до Одеської міськради із пропозицією перейменувати одну з вулиць міста на честь Міхая Емінеску.

Члени комісії погодилися, що Міхай Емінеску є відомим поетом світового рівня, який поважав українську культуру, його життя та творчість певною мірою пов'язані з нашим містом., які потребують перейменування", - йдеться у відповіді Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради.

Міхай Емінеску є одним із відомих поетів в історії романістики. Його твори написані румунською мовою, яка є рідною мовою тисяч мешканців Одеської області. Влітку та восени 1885 року Міхай Емінеску знаходився в Одесі на лікуванні, де проживав у готелі "Страсбург" на вулиці Катериненській. На сьогоднішній день збереглися листи, написані Міхаєм Емінеску з Одеси своїм друзям.

В Одесі може з'явитись вулиця Міхая Емінеску.В Одесі може з'явитись вулиця Міхая Емінеску. Фото: facebook.com/anatol.popescu

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах