В Одесі на вісім років посадили херсонського колаборанта

В Одесі на вісім років посадили херсонського колаборанта.

В Одесі на вісім років посадили херсонського колаборанта. Фото: od.gp.gov.ua

Події
01 лютого 2023 13:20

В Одесі херсонський колабораціоніст, який працював на ворога у виправній колонії, отримав вісім років ув'язнення. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Так, суд визнав винним та засудив жителя Херсона – працівника пенітенціарної служби за колабораційну діяльність. Враховуючи повне визнання обвинуваченим своєї провини, між ним та прокурором у справі укладено угоду про визнання винності. Йому призначили покарання у вигляді восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах терміном у десять років.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У суді довели, що працівник виправної колонії після захоплення Херсона перейшов на бік ворога. Він добровільно погодився на пропозицію окупантів служити у незаконно створеній загарбниками "ІК "Північна виправна колонія (№90)" на посаді інструктора-кінолога із присвоєнням так званого "спеціального звання прапорщика внутрішньої служби".

Перебуваючи на цій посаді, забезпечував організацію діяльності кінологічного підрозділу та дресирував службових собак для охорони зазначеної колонії.

Надалі, злякавшись наступу українських захисників на Півдні України, залишив місце несення служби та втік до Одеси, де й затримали.

  • В Одесі на вісім років посадили херсонського колаборанта фото
  • В Одесі на вісім років посадили херсонського колаборанта фото 1
  • В Одесі на вісім років посадили херсонського колаборанта фото 2

В Одесі на вісім років посадили херсонського колаборанта фото

Усі фото: od.gp.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах