В Одесі перейменують вулиці з "російськими" назвами

В Одесі перейменують вулиці із "російськими" назвами.

В Одесі перейменують вулиці із "російськими" назвами. Фото: t.me/odesacityofficial

Події
13 червня 2022 14:53

В одеській мерії зважилися на перейменування вулиць, пов'язаних із Росією. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на мера Одеси Геннадія Труханова.

За його словами, зокрема, йдеться про назви одеських вулиць, які ніяк не пов'язані з історією Одеси. Відповідно до українського законодавства перейменуванню підлягає 19 вулиць, а назви ще 24 мають бути перекладені українською мовою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Вважаю, що мають бути перейменовані такі вулиці, як Новомосковська, Бородінська, Курська, Воронезька, Чапаєва та інші", – написав міський голова Одеси.

Перелік вулиць буде винесено на засідання історико-топонімічної комісії. Остаточне рішення прийматимуть депутати міськради на сесії.

"У новітню історію Одеси та України мають бути вписані імена та країни, які так чи інакше ведуть нас до Перемоги. Що в Одесі може – і має! – з'явиться вулиця Героїв Маріуполя, площа Великої Британії", – наголосив Труханов.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах