В Одесі під купою сміття виявили могилу афонського ігумена

В Одесі під купою сміття виявили могилу афонського ігумена.

В Одесі під купою сміття виявили могилу афонського ігумена. Фото: facebook.com/backumenty

Події
22 червня 2022 15:53

На території Другого християнського цвинтаря в Одесі випадково виявили могилу відомого монаха Афона. Завдяки архівній роботі історики встановили. що могилі вже 100 років і в ній лежить засновник Свято-Андріївського Скита на Афоні. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на видання " Погляд з Одеси ".

Могилу виявила одеситка цілком випадково, після чергового відвідування могили блаженного старця Іоанна Петровича Жуковського. Вона була завалена сміттям.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Аналіз історика Віктора Міхальченка допомогли отримати повніші біографічні відомості про афонського ченця. Виявлений монах – це архімандрит Феодор, якого шанують у православному світі. Народився він 7 лютого 1822 року. У віці 20 років він прибув Афон і став учнем першого ігумена Андріївського скиту.

Він вирушив до Одеси оглянути новий двір та пройти лікування. Повернутися на Афон йому не судилося: старець помер в Одесі 10 серпня 1887, його поховали на новому християнському цвинтарі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах