В Одесі почали відзначати Хануку

У Одесі почали відзначати Хануку.

У Одесі почали відзначати Хануку. Фото: t.me/odesacityofficial

Події
19 грудня 2022 11:50

18 грудня юдеї почали відзначати в Одесі велике свято – Хануку. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Ханука – іудейське свято, присвячене перемозі добра над злом, святості над гріхом. Його святкують вісім днів. І щодня запалюють одну свічку на особливому світильнику.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В Одесі ханукію чи менору Ханукі традиційновстановили на Приморському бульварі біля пам'ятника Дюку. Першу свічку на найбільшій ханукії у місті запалив головний рабин Одеси Авраам Вольф.

  • В Одесі почали відзначати Хануку фото
  • В Одесі почали відзначати Хануку фото 1
  • В Одесі почали відзначати Хануку фото 2

В Одесі почали відзначати Хануку фото

Всі фото: t.me/odesacityofficial

Хануку відзначають із ІІ століття до нашої ери. Після Четвертої Сирійської війни Іудея стала провінцією Держави Селевкідів. Селевкідського басилевса Антіоха IV Епіфана не влаштовувало, що євреї живуть окремо і не піддаються впливу панівної культури еллінізму. Спершу хитрістю, а потім і силою він намагався насадити свою культуру. Зрештою, загарбники вторглися в Храм і осквернили його.

Євреї повстали і здобули перемогу, вони прийшли до храму, очистили жертовник, зробили новий храмовий світильник. За легендою, вони знайшли лише один збан не оскверненого загарбниками масла, якого мало вистачити на один день, і запалили світильник. Але Бог створив диво – олії вистачило на вісім днів горіння – час, необхідний для виготовлення нової олії.

На честь цього дива щороку у єврейських будинках запалюють світильники. Ставлять ханукії на найвидніших місцях, щоб усі пам'ятали про диво.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах