В Одесі шахраї заволоділи нерухомістю на суму понад 67 мільйонів гривень

В Одесі шахраї заволоділи майном на суму понад 67 мільйонів гривень.

В Одесі шахраї заволоділи майном на суму понад 67 мільйонів гривень. Фото: facebook.com/profile.php?id=100064373604662

Події
08 вересня 2022 21:25

В Одесі шахраї незаконно заволоділи майном загальною вартістю понад 67 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Так, двоє зловмисників разом із третім фігурантом, який наразі перебуває в розшуку, за допомогою використання фальсифікованих правовстановлюючих документів та залучення підставних осіб, заволоділи низкою земельних ділянок та будівель в Одесі. Надалі незаконно присвоєне майно вони планували продати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За такою схемою спільники заволоділи:

  • розташованими на вулиці Приморській нежитловими приміщеннями державного підприємства "Чорноморсько-Азовське виробничо-експлутаційне управління морських шляхів" площею 1 119,1 квадратних метрів та вартістю понад 45 мільйонів гривень;
  • приміщенням на вулиці Палубній площею 678,7 квадратних метрів та вартістю 850 тисяч гривень;
  • розташованими на вулиці Саксаганського приміщеннями площею 345,9 квадратних метрів, які відносяться до земельної ділянки загальною площею 5 640 квадратних метрів та вартістю майже 21 мільйон гривень.

В Одесі шахраї заволоділи майном на суму понад 67 мільйонів гривень.В Одесі шахраї заволоділи майном на суму понад 67 мільйонів гривень. Фото: facebook.com/profile.php?id=100064373604662

Шахраї попалися на гарячому, коли намагалися продати об'єкт на вулиці Саксаганського. Наразі фігуранти перебувають під вартою.

В Одесі шахраї заволоділи майном на суму понад 67 мільйонів гривень.В Одесі шахраї заволоділи майном на суму понад 67 мільйонів гривень. Фото: facebook.com/profile.php?id=100064373604662

Крім того, прокурори направили до суду обвинувальний акт за частиною третьою статті 362 Кримінального кодексу України стосовно держреєстратора, який, на думку слідства, сприяв ділкам у переоформленні одного з перерахованих вище об'єктів.

Так, у 2019 році реєстратор на підставі підробленого договору купівлі-продажу, нібито укладеного між держпідприємством та товариством, технічного паспорта та акту приймання-передачі будівель, незаконно змінив інформацію, що обробляється в автоматизованій системі Державного реєстру прав на нерухоме майно та позбавив державне підприємство "Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне управління морських шляхів" права власності на розташовані на вулиці Приморській об'єкти нерухомого майна.

На даний момент все майно повернуто законним власникам.

Раніше ми писали, що в Одесі викрили схему незаконного заволодіння соціальними виплатами, передбаченими державою для внутрішніх переселенців. Фігурантами схеми виявилися ув'язнені СІЗО та виправної колонії.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах