В Одесі стане більше очних шкіл

В Одесі побільшає очних шкіл.

В Одесі побільшає очних шкіл. Фото: depositphotos.com

Події
14 грудня 2022 16:34

З Нового року в Одесі побільшає очних шкіл. Про це повідомила директор освітнього департаменту Одеської міськради Олена Буйневич.

За її словами, зараз батьки отримують анкету, де їх просять визначитися із формою навчання дитини після новорічних канікул.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В Одесі наразі працює близько 30 закладів, які працюють очно. До них перейшли діти, батьки яких обрали очне навчання у серпні. Саме зараз у всіх, окрім одного, є вільні місця. Але з початку другого семестру закладів буде близько 40. Відкриваються ще школи. Список у мережі не оголошується.

Буйневич наголосила, що обираючи форму навчання батьки не голосують, а обирають. Якщо у школі є притулок, очне навчання буде у ній. Якщо ні – найближчим із притулком. При цьому, якщо в школі його немає, то вчитися там не можна. Навіть якщо сто відсотків батьків цієї школи за навчання. Кримінальну відповідальність за таке рішення нестиме керівник закладу.

На жаль, не у всіх школах є укриття. У закладах усі підвали в порядку, але деякі не відповідають вимогам щодо висоти стелі, товщини стін та стелі, відсутності комунікацій та їх розташування. А ще є школи та садки, розташовані в районах, де особливості ґрунту не дозволяють використовувати підвальні та цокольні приміщення. Але гроші на укриття йдуть із міського бюджету та їх отримають усі, хто має можливість обладнати сховище.

Якщо більшість класу виступили за очне навчання, то докладуть максимум зусиль, щоб діти навчалися разом зі своїми вчителями, школою та притулком. Розклад та режим навчання залежить від кількості бажаючих навчатися очно.

При цьому дистанційне навчання продовжиться.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах