В Одесі викрили злочинне угруповання: ватажком виявився колишній правоохоронець

В Одесі викрили злочинне угруповання: ватажком виявився колишній правоохоронець.

В Одесі викрили злочинне угруповання: ватажком виявився колишній правоохоронець. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Події
20 серпня 2022 17:57

В Одесі СБУ викрила злочинне угруповання, учасники якого тероризували мешканців регіону та займалися вимаганням. Про це повідомили у пресслужбі Управління СБУ в Одеській області.

За даними слідства, банду очолював колишній посадовець правоохоронних органів. Фігуранти викрадали людей, чинили насильство та систематично "вибивали" у потерпілих гроші. Якщо жертва відмовлялася платити, їй погрожували фізичною розправою.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також зловмисники здійснювали розбійні напади та інші тяжкі злочини, які загрожували життю та здоров'ю людей. Під час скоєння злочинів вони прикривалися фальшивим посвідченням співробітника поліції.

Слідчі встановили, що учасники злочинного угруповання готували розбійний напад на місцеву мешканку з метою заволодіння великою сумою коштів. Гроші у потерпілої зловмисники планували "вибити" за допомогою погроз, проте оперативники спецслужби стали на заваді здійсненню цих планів.

Ватажка та одного з активних учасників організованого злочинного угруповання вже затримано. Їм оголосили про підозру за четвертою частиною статті 187 ("Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень") Кримінального кодексу України.

В Одесі СБУ викрила злочинне угруповання.В Одесі СБУ викрила злочинне угруповання. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Згідно з цією статтею, за вчинене фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

В Одесі СБУ викрила злочинне угруповання.В Одесі СБУ викрила злочинне угруповання. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Під час обшуків за місцями проживання затриманих правоохоронці виявили докази протизаконної діяльності.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності угруповання. Крім того, правоохоронці перевіряють причетність учасників угруповання до скоєння інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах