В Одесі завершили підготовку досьє для включення центру міста до списку ЮНЕСКО

В Одесі завершили підготовку досьє для включення центру міста до списку ЮНЕСКО.

В Одесі завершили підготовку досьє для включення центру міста до списку ЮНЕСКО. Фото: odesa.depo.ua

Події
16 вересня 2022 20:10

В Одесі завершили роботу з підготовки номінаційного досьє для включення історичного центру міста до Основного списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомили у пресслужбі мерії.

До включення історичної частини міста до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Одеса прагнула протягом довгих років, проте після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну це питання набуло ще більшої актуальності.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Сьогодні в мерії відбулася фінальна онлайн-зустріч за участю директора Центру всесвітньої спадщини ЮНЕСКО пана Лазара Елунда Ассомо, голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО Еміне Джапарової, заступника Міністра культури та інформаційної політики України Катерини Чуєвої та інших фахівців, які доклали зусиль для того, щоб центр нашого міста опинився під захистом ЮНЕСКО.

Відео: YouTube-канал "Думська, 1"

"Ми з перших днів вторгнення РФ розуміли, що для окупантів немає нічого святого: історія, культурні цінності – для росіян це порожній звук. Проте ми впевнено йдемо до перемоги – завдяки нашому Президенту Володимиру Зеленському, завдяки мужності ЗСУ, єдності українського народу. Ми захищаємо свій фронт, зокрема й міську спадщина, яка є світовим надбанням", – сказав Геннадій Труханов.

Найближчим часом досьє відправлять до Києва, після чого одеська делігація прибуде до Парижа, щоб особисто його передати.

Раніше Vgorode розповідав про те, що дасть Одесі внесення до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Також ми писали, на що витратять сто тисяч гривень, які ЮНЕСКО виділила для Одеси.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах