В Одеській ОВА розповіли, як залучатимуть безробітних

В Одеській ОВА розповіли, як залучатимуть безробітних.

В Одеській ОВА розповіли, як залучатимуть безробітних. Фото: dtkt.com

Події
27 жовтня 2022 17:14

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко взяв участь у нараді, яка відбулася під головуванням першого віце-прем'єр-міністра – Міністра економіки України Юлії Свириденко. Ключова тема – організація суспільно-корисних та громадських робіт на території України в умовах воєнного стану.

За словами глави ОВА, в умовах війни всі зусилля суспільства мають бути спрямовані на опір агресору та подолання наслідків вторгнення. Отже, зростає необхідність збільшення кількості трудових ресурсів, залучених до забезпечення нормального функціонування суспільства. Одним із таких ресурсів є залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сьогодні на Одещині зареєстрували майже 10 тисяч безробітних. Враховуючи зростаючий рівень безробіття та всі наслідки, які можуть виникнути внаслідок цього, Марченко надав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів обласної військової адміністрації, головам районних військових адміністрацій та директору Одеського обласного центру зайнятості. Крім того, розроблено алгоритми організації суспільно-корисних та громадських робіт, який вже надано районним військовим адміністраціям для виконання. До робіт залучать усіх працездатних осіб, зокрема зареєстрованих безробітних та внутрішньо переміщених осіб, які не мають обмежень за станом здоров'я.

Чим займатимуться безробітні

Безробітні можуть бути залучені до виконання робіт, що мають оборонний характер, робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та військового характеру. Це можуть бути як роботи, спрямовані на задоволення потреб ЗСУ, інших військових формувань та сил цивільного захисту, так і забезпечення спільних потреб функціонування економіки та життєдіяльності населення.

Зокрема, це може бути будова та зміцнення блок-постів, вирубування дерев для формування окопів; заготівля дров для військових та населення; розбір завалів та відновлення житлових будинків, інших приміщень, пошкоджених внаслідок бойових дій; зміцнення дамб; розчищення автомобільних шляхів від завалів; розвантаження гуманітарної допомоги; облаштування підвальних приміщень у багатоповерхових будинках, школах під укриття; ремонтно-відновлювальні роботи у приміщеннях соціальної сфери; надання допомоги внутрішньопереміщеним особам, людям з інвалідністю, людям похилого віку.

Особи, які залучаються до суспільно корисних робіт, мають право на укладення строкового трудового договору з оплатою не нижче розміру мінімальної заробітної плати, встановленого на дату її нарахування; на оплату проїзду в межах регіону до місця виконання робіт і назад (у разі потреби) та охорону праці та загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах