Військові розповіли про те, чи можна буде в Одесі поринути в море на Водохреще

Військові розповіли про те, чи можна в Одесі поринути у море на Водохреща.

Військові розповіли про те, чи можна в Одесі поринути у море на Водохреща. Фото: Aleksandr Vorobev/facebook.com

Події
11 сiчня 2023 15:13

У 2023 році одесити не матимуть змоги викупатися на Водохреща у Чорному морі. Про це повідомляє прессекретар ОК "Південь" Наталія Гуменюк, передає " Юг.Today ".

На запитання, чи буде визначено якесь місце для купання чи взагалі діятиме повна заборона, спікер відповіла, що наразі найбезпечніше місце Чорного моря – "зерновий коридор", втім навряд чи одеситам нададуть можливість скористатися ним для проведення обряду.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Це питання має обговорити місцева влада з військовим командуванням. На сьогодні це не передбачалося. До речі, навіть церква каже, що крапля води освячує ціле море. Тому треба мати святість у собі і вона нам допоможе перемогти. А вже тоді і купатимемося", – зазначила Наталія Гуменюк

Зазначимо, що 19 січня в Одесі, як і в інших містах України, відзначатимуть велике православне свято – Хрещення Господнє. Традиційно цього дня всі охочі пірнають у воду у доступних водоймах. В Одесі це було море.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах