Винуватець аварії з бензовозом на трасі Одеса-Рені завив, що випив алкоголь після ДТП

Винуватець аварії з бензовозом на трасі Одеса-Рені завив, що випив алкоголь після ДТП.

Винуватець аварії з бензовозом на трасі Одеса-Рені завив, що випив алкоголь після ДТП. Фото: od.npu.gov.ua

Події
12 сiчня 2023 11:31

На водія, який допустив перекидання бензовозу з паливом на трасі Одеса-Рені, склали адміністративні матеріали за двома статтями. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

ДТП сталося 9 січня від повороту на село Лощинівку до автодороги сполученням Ізмаїл – Рені.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Полтавець не впорався з керуванням вантажним автомобілем та перекинувся, повністю перекривши рух транспорту на автодорозі в обидві сторони. На щастя, ніхто не постраждав. 41-річного водія на стан сп'яніння, він був нетверезий. Чоловік пояснив, що нібито заснув за кермом, внаслідок чого і допустив перекидання довіреного йому бензовоза, а алкогольний напій ужив відразу після того, що був у стресовій ситуації.

Співробітники Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій витратили понад 15 годин на підняття вантажівки та відновлення руху транспорту.

Щодо водія поліцейські склали протоколи за порушення правил дорожнього руху, що спричинили пошкодження транспортного засобу (стаття 124 КУпАП), та вживання після скоєння ДТП алкоголю до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного сп'яніння (частина 4 статті 130 КУпАП).

Санкція першої статті спричиняє накладення штрафу у розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року. Згідно з санкцією другої статті, водієві загрожує накладення штрафу у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт терміном на п'ятнадцять діб, з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на три роки.

Адміністративні матеріали поліцейські вже направили до суду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах