ВМС ЗСУ вразили російський буксир "Василь Бех", який віз військових та зброю на Зміїний

ВМС ЗСУ вразили російський буксир "Василь Бех", який віз військових та зброю на Зміїний.

ВМС ЗСУ вразили російський буксир "Василь Бех", який віз військових та зброю на Зміїний. Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Події
17 червня 2022 09:56

В акваторії Чорного моря Військово-Морські Сили ЗС України вразили черговий буксир чорноморського флоту Російської Федерації "Василь Бех" та ЗРК "ТОР" на борту. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на прес-службу Військово-морських сил України.

Так, буксир вразили під час транспортування його на острів Зміїний разом із боєприпасами, озброєнням та особовим складом чорноморського флоту. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як уточнив губернатор Одеської ОВ Максим Марченко, інцидент стався сьогодні вранці. Використовували ракети Harpoon. Деталі поки що не повідомляються.

Зазначимо, що збудований на астраханському судноремонтному заводі буксир "Василь Бех" водотоннажністю 1605 тонн прийняли до складу чорноморського флоту РФ у 2017 році.

ЗРК "ТОР" – всепогодний тактичний зенітний ракетний комплекс, призначений для вирішення задач протиповітряної та протиракетної оборони на рівні дивізійної ланки. Орієнтовна вартість 25 мільйонів доларів.

Оновлено:

З'явився офіційний коментар ОК "Південь":

"У Чорному морі ворожий флот, внаслідок точної роботи угруповання різнорідних сил оборони півдня України, втратив буксир "Василь Бех", який забезпечував доставку на острів Зміїних боєприпасів, озброєння та особового складу чорноморського флоту рашистів.

Незважаючи на обробку зенітно-ракетним комплексом "ТОР", буксир перетворено на плавуче вогнище. За попередніми даними, уражено 70% екіпажу, доля решти – невідома. Ворожі кораблі намагаються проводити пошуково-рятувальну операцію.




Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах