Вранці з одеських портів вирушили ще судна із зерном (оновлено)

Вранці з одеських портів мають вирушити ще судна із зерном.

Вранці з одеських портів мають вирушити ще судна із зерном. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Події
05 серпня 2022 08:04

Спільний координаційний центр у рамках Чорноморської зернової ініціативи дозволив вихід із одеських портів ще трьом судам, що перевозять загалом 58 041 тонну кукурудзи. Про це повідомляє пресслужба ООН та Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Судна, які отримали дозвіл на прохід через морський гуманітарний коридор, вирушать у плавання сьогодні, 5 серпня.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Суховантаж Polarnet, що стоїть на якорі в порту Чорноморська, попрямує до Карасу, Туреччина. Судно Navistar вийде з Одеського порту з кукурудзою, призначеною для завантаження в Ірландію, Рінгаскідде, Суховантаж Rojen, що стоїть на якорі в Чорноморську, вирушить у британський транспорт.

Очікується, що всі три судна вийдуть зі своїх портів у п'ятницю вранці. Терміни можуть змінюватись залежно від готовності екіпажу, погодних умов та інших непередбачених обставин. Імовірно до 08:00 ранку.

Спільний координаційний центр також проведе інспекцію суховантажного судна Fulmar S, що прямує до Чорноморська. В даний час Fulmar s знаходиться на якірній стоянці в зоні огляду на північний захід від Стамбула.

Зазначимо, що за даними ВВС News, з портів Одеси та Чорноморська вже вийшли два судна з кукурудзою - суховантажі Navistar і Rojen прямують у бік морського гуманітарного коридору. Також з Чорноморська очікується вихід суховантажного судна Polarnet.

Оновлено:

Судна вже вийшли з портів.

"Розраховуємо, що гарантії безпеки наших партнерів з ООН та Туреччини працюватимуть і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку. Для цього плануємо забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць.

Хоча "зерновий коридор" вже запрацював на вихід, наша мета – повноцінна робота портів в обидва напрямки. Ми отримуємо заявки судновласників, які готові заходити до наших портів під навантаження і перший захід очікується вже завтра. Наша мета – три та більше мільйонів тонн експорту агропродукції щомісяця з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний". Такі кроки потрібні не лише українській економіці, а й світу. Чим швидше ми зуміємо вивезти 20 мільйонів тонн урожаю минулого року і розпочати експорт нового, тим швидше покращиться продовольча ситуація у світі», – заявив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.



Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах