Вранці знову збили три іранські дрони, які летіли на Одеську область

Вранці знову збили три іранські дрони, які летіли на Одеську область.

Вранці знову збили три іранські дрони, які летіли на Одеську область. Фото: defence-ua.com

Події
27 вересня 2022 09:45

Сьогодні вранці близько 08:00, 27 вересня, наші сили ППО збили ще три ворожі дрони-камікадзе, які летіли на Одеську область. Про це повідомили у пресслужбі "Повітряних сил оборони".

Нагадаємо, що вчора ввечері, 26 вересня, в Одесі також збили троє безпілотників.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Військовослужбовці Сил оборони України шукають ефективні методи протидії боєприпасам та набувають все більшого досвіду у знищенні дронів-камікадзе.

Що відомо про дрони Shahed 136

Так званий дрон-камікадзе призначений для ураження цілей на дальній відстані. Наводиться дрон на стаціонарну ціль за супутниковими координатами. Запускається з пускової платформи, має двигун, за допомогою якого набирає швидкість і висоту. Мета вражає боєголовку в носовій частині дрону.

Характеристики Shahed 136: дальність польоту – до 2500 кілометрів, вага – 200 кілограм, довжина 3,5 метра, розмах крил два з половиною метри, боєголовка у носовій частині, запуск – зі спеціальної платформи.

Це дрон, який за заданими координатами летить до мети, потрапляє до неї та вибухає.

Українські військові вже шукають "слабких місць" цієї зброї. Так, швидкість 120-180 кілометрів на годину дозволяє атакувати "Шахид-136" зі стрілецької зброї. А політ на низькій висоті з шумним двигуном розкриває мету не тільки радара, а й бійцям на посаді спостереження. Крім того, дрон, можливо, вдасться глушити та збивати з курсу.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах