З гуртожитку ВНЗ в Одесі виселяють студентів та викладачів

З гуртожитку ВНЗ в Одесі виселяють студентів та викладачів.

З гуртожитку ВНЗ в Одесі виселяють студентів та викладачів. Фото: suspilne.media

Події
17 червня 2022 14:34

З гуртожитку №4 Державного університету інтелектуальних технологій та зв'язку імені Олександра Попова в Одесі виселяють студентів та викладачів. Будівлю збираються законсервувати. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на " Суспільне".

П'ятиповерхова будівля знаходиться на вулиці Академічній в Аркадії. Там проживають студенти, викладачі, випускники вишу та переселенці. Поки що їм повідомили, що до 31 серпня необхідно виселитися.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами мешканців, їм пропонують інший гуртожиток цього університету, але умови там просто жахливі порівняно з цим гуртожитком. Адже воно посідало перші місця у міських різних конкурсах саме за умовами проживання. Багато хто вкладав власні кошти в ремонт. На кожному поверсі розташований бойлер, є гаряча вода, кожен день прибирання.



Що каже керівництво


Завідувачка гуртожитку Олександра Післара стверджує, що керівництво університету в усній формі повідомило її про закриття, а також запропонувало іншу посаду. За її словами, після 31 серпня тут залишаються лише вахтери. Загалом у гуртожитку у вересні минулого року заселилося близько двохсот людей. Нині мешкає близько п'ятдесяти.

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, батьки забрали всіх своїх дітей, тобто в кімнатах залишились їхні речі.

За рішенням керівництва університету будівлю законсервують, а людей розселять по інших гуртожитках. Це допоможе покращити витрати. Проректор з інфраструктурного розвитку та ресурсного забезпечення Сергій Каравелков розповів, що заклад не в змозі утримувати напівпорожні приміщення. Витрати його зміст не покриваються.

Новий гуртожиток, який пропонують мешканцям.

  • З гуртожитку ВНЗ в Одесі виселяють студентів та викладачів фото
  • З гуртожитку ВНЗ в Одесі виселяють студентів та викладачів фото 1
  • З гуртожитку ВНЗ в Одесі виселяють студентів та викладачів фото 2

З гуртожитку ВНЗ в Одесі виселяють студентів та викладачів фото



Фото: Галина Степанова

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах