За 70 гривень та металопластикові вікна: на Одещині чоловік убив вчительку

За 70 гривень та металопластикові вікна: на Одещині чоловік убив вчительку.

За 70 гривень та металопластикові вікна: на Одещині чоловік убив вчительку. Фото: od.npu.gov.ua

Події
19 грудня 2022 12:23

У селі Павлівка Арцизького району Одеської області чоловік убив заступника директора місцевої школи. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Одеської області.

Вбивство сталося в ніч із 9 на 10 грудня. Чоловік проник у домоволодіння робітниці навчального закладу за майном, але зіткнувся з господаркою та кинувся до неї з монтуванням. Зрештою, щоб не залишати після себе свідків, зловмисник убив жінку. А коли ховався від слідства і блукав у пошуках продуктів, проник у ще один будинок і обікрав його.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тіло 67-річної мешканки села Павлівка із зовнішніми ознаками насильницької смерті виявив сусід та викликав поліцейських. Чоловік розповів правоохоронцям, що жінка обіймала посаду заступника директора місцевої школи та тривалий час проживала сама у приватному будинку.

За кілька днів поліцейські встановили особу зловмисника та затримали його. Ним виявився засуджений за крадіжку до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном у три роки 26-річного односельця убитої.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що фігурант, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, проник у господарське приміщення потерпілої, щоб поживитись. Окрім продуктів харчування, у приміщенні нічого не було, тому він, поївши та взявши металеве монтування, демонтував металопластикове вікно у житловому будинку та проникнув у будинок, де зіткнувся з господинею. Жінка вибігла у двір, почала кричати, зловмисник кинувся за нею, завдав їй численних ударів монтуванням по голові, повернувся до будинку, взяв із сумочки потерпілої 70 гривень та залишив місце злочину.

Потерпіла померла від багатьох переломів кісток черепа та крововтрати.

Повертатися додому зловмисник не став, адже розумів, що його розшукуватимуть співробітники поліції, і оселився у лісосмузі за межами села. Втім, увечері наступного дня чоловік повернувся до населеного пункту, щоб здобути продукти. Він проник у будинок, у якому на той час нікого не було, і викрав банку консервованих грибів, вісім літрів домашнього самогону, кілограм бринзи, прихопив зимову куртку. А потім знову попрямував до свого лігва, де його затримали оперативники територіального відділу поліції.

Поліцейські вилучили монтування зі слідами схожими на кров та інші речові докази. Чоловікові про підозру в розбої, заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, скоєного в умовах військового стану, в умисному вбивстві з корисливих спонукань і крадіжки, скоєної повторно, в умовах військового становища, поєднаного з проникненням у житло.

Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове слідство триває.

Винуватцеві загрожує від десяти до п'ятнадцяти років чи довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах