Завтра Одеська область попрощається із захисником Маріуполя

Завтра Одеська область попрощається із захисником Маріуполя.

Завтра Одеська область попрощається із захисником Маріуполя. Фото: reni-odessa.od.ua

Події
20 липня 2022 21:44

21 липня у місті Рені Одеської області відбудеться прощання зі Станіславом Топалою, який загинув, захищаючи Маріуполь, на початку квітня. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на "Рені-Одеса".

За словами Петра Миколайовича Симона – хрещеного загиблого Героя, тіло бійця вже привезли до Рені.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Найближчі родичі воїна повідомили, що прощання розпочнеться о 09:30 біля моргу. Далі похоронна процесія рушить у напрямку школи, яку Станіслав Топала закінчив кілька років тому, бо вчителі та однокласники загиблого хочуть, щоб для нього востаннє пролунав дзвінок. Від школи процесія пройде вулицею Вокзальною до будинку Станіслава Топали, де із загиблим зможуть попрощатися сусіди.

Прощальна церемонія завершиться відспівуванням, яке розпочнеться о 12:00 у Свято-Вознесенському соборі.

Класний керівник Станіслава Тетяна Кузнєцова, котра постійно підтримувала зв'язок із сім'єю воїна, повідомила, що після загибелі захисника місцеві жителі поховали його в одному із дворів обложеного міста. Про загибель сина батьки дізналися завдяки мешканці Маріуполя, яка передбачливо залишила у себе документи юнака та опублікувала інформацію про нього у соцмережах.

Надалі батьки Станіслава за допомогою Червоного Хреста добилися ексгумації тіла. Встановити особу загиблого вдалося за допомогою аналізу ДНК та татуюванням. Бійця могли поховати у спільній могилі, проте близькі наполягли на тому, щоб він знайшов останній притулок у рідному місті.

Раніше Vgorode повідомляв, що в боях під Маріуполем загинув 19-річний уродженець Рені Станіслав Топала, який пішов служити за контрактом взимку поточного року.

Вічна пам'ять загиблому Герою та всім воїнам, які віддали свої життя за Україну!

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах