Жителі Одеської області мають декларувати викиди забруднень під час використання генератора: кого це торкнеться

Жителі Одеської області мають декларувати викиди забруднень під час використання генератора.

Жителі Одеської області мають декларувати викиди забруднень під час використання генератора. Фото: shutterstock.com

Події
11 сiчня 2023 11:51

Жителі Одеської області мають декларувати викиди забруднень під час використання генератора. Відсутність дозволу на викиди може загрожувати штрафом до восьми тисяч гривень. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби на Одещині.

Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами – це офіційний документ, який надає право підприємствам, установам, організаціям та громадянам-підприємцям об'єкти, використовувати об'єкти, з яких надходять у атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші. Такий дозвіл надається безкоштовно з необмеженим терміном дії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відсутність дозволу на викиди може загрожувати підприємству накладенням адміністративного штрафу від 5 до 8 тисяч гривень, а також обмеженням, тимчасовим припиненням діяльності, пов'язаної з використанням генератора.

Суб'єкти господарювання, які встановили генератори у період воєнного стану, можуть подати декларацію, а не отримувати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Якщо підприємство придбало генераторну установку і поставило її собі на баланс, необхідно мати дозвіл на викиди. Проте за умов військового стану підприємство також може подавати до департаменту екології декларацію про господарську діяльність.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах