За покликом душі: жителя Одеської області затримали за організацію переправлення ухилістів через кордон

Жителя Одещини затримали за організацію переправлення ухилістів через кордон.

Жителя Одещини затримали за організацію переправлення ухилістів через кордон. Фото: lyubeshiv.rayon.in.ua

Події
20 грудня 2022 16:10

На Одещині викрили чоловіка, який хотів незаконно переправити трьох призовників до сусідньої держави. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції Одеської області.

Поліцейські повідомили правопорушника про підозру. А щодо "уклоністів" склали протоколи за спробу незаконного перетину держкордону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пригода сталася на початку грудня. Втікачів зупинили прикордонники, коли ті були вже поблизу Молдови. На місце події прикордонники викликали слідчо-оперативну групу.

За версією поліції, 27-річного місцевого жителя попросили про послугу допомогти залишити Україну в обхід пунктів пропуску трьом жителям Кременчука, Києва та Ірпеня віком від 22 до 44 років. За планом, правопорушник мав зустріти чоловіків на залізничному вокзалі в Роздільнянському районі та на автомобілі відвезти до кордону із сусідньою країною, щоб вони нишком перетнули його пішки.

За словами фігуранта, допомогти людям він узявся безкоштовно, так би мовити "за покликом душі". Слідчі повідомили йому про підозру у замаху на незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб щодо кількох осіб. Йому загрожує в'язниця на строк від п'яти до семи років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Щодо "уклоністів" склали протоколи про адміністративні правопорушення. Їм загрожує штраф від 8500 до 13600 гривень або адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб.

Слідство продовжується. Встановлюється повне коло осіб, які причетні до правопорушення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах