Зловживання: ексмеру Чорноморська та ексзаступнику Держводагентства вручили підозри

Зловживання: ексмеру Чорноморська та ексзаступнику Держводагентства вручили підозри.

Зловживання: ексмеру Чорноморська та ексзаступнику Держводагентства вручили підозри. Фото: facebook.com/DSI.police.ukraine

Події
02 лютого 2023 15:50

Махінації із землями в акваторії порту "Чорноморськ" майже на 25 мільйонів гривень: топ-чиновникам повідомили підозру. Про це повідомляє пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Серед підозрюваних – колишній перший заступник голови агентства водних ресурсів України – ексзаступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів, колишній голова Чорноморської міської ради, колишній заступник начальника районного відділу Держгеокадастру у Дніпропетровській області та колишній начальник відділу Держводагентства. Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу та відшкодування завданих державі збитків.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Посадовці Чорноморської міської ради Одеської області, Державного агентства водних ресурсів України та Держгеокадастру розробили злочинну схему щодо виведення з державної власності земельної ділянки, що знаходиться в акваторії Чорноморського порту.

Всупереч чинному законодавству та без відповідного погодження з Кабміном, фігуранти надали дозвіл та затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,9 га в акваторії Сухого лиману. Надалі цю земельну ділянку незаконно передали суспільству у довгострокову оренду під будівництво об'єктів. Внаслідок незаконного відчуження земельної ділянки державі завдали збитків на суму майже 25 мільйонів гривень. Правоохоронці провели низку обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів та вилучили докази. Учасникам злочинної "схеми" повідомили підозри щодо частини другої статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та частини першої статті 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним. Також проводяться заходи щодо відшкодування завданих державі збитків.

  • Зловживання: ексмеру Чорноморська та ексзаступнику Держводагентства вручили підозри фото
  • Зловживання: ексмеру Чорноморська та ексзаступнику Держводагентства вручили підозри фото 1
  • Зловживання: ексмеру Чорноморська та ексзаступнику Держводагентства вручили підозри фото 2
  • Зловживання: ексмеру Чорноморська та ексзаступнику Держводагентства вручили підозри фото 3

Зловживання: ексмеру Чорноморська та ексзаступнику Держводагентства вручили підозри фото



Усі фото: facebook.com/DSI.police.ukraine

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах