Одесит вперше став срібним призером чемпіонату світу з кульової стрільби

Одесит Іван Ткаленко вперше став срібним призером чемпіонату світу з кульової стрільби. На фото другий ліворуч.

Одесит Іван Ткаленко вперше став срібним призером чемпіонату світу з кульової стрільби. На фото другий ліворуч. Джерело: noc-odessa.org.ua

Спорт
17 жовтня 2022 10:40

17-річний одеський спортсмен Іван Ткаленко став срібним призером чемпіонату світу з кульової стрільби, що проходить у Каїрі серед юніорів. Це перша медаль такого рангу в історії одеської кульової стрілянини. Про це повідомляє пресслужба відділення НОК на Одещині.

У фіналі командних змагань зі стрільби з малокаліберної гвинтівки із трьох положень, українці, де компанію Івану Ткаленку склали кияни Олексій Вятчин та Данило Гриник, поступилися збірній США (Рілан Кіссель) – 10:16.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Фінал змагань проходив за принципом дуелей. У першій серії українці за підсумками трьох пострілів (стоячи) випередили американців та повели у матчі 2:0. Суперник одразу відігрався і далі постійно був попереду – 5:3, 6:6, 10:6, 14:8 та у підсумку – 16:10. У фіналі Іван Ткаленко за підсумком 13-ти серій набрав 131,8 очка (вищі показники: 10,7 очка у 10-й серії, 10,6 – у 5-й; у середньому – 10,1).

Зазначимо, що це друга медаль збірної України на чемпіонаті світу з кульової стрільби.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах