Одеський Байрактар завоював срібло на турнірі з греко-римської боротьби

Одеський Байрактар завоював срібло на турнірі з греко-римської боротьби.

Одеський Байрактар завоював срібло на турнірі з греко-римської боротьби. Фото: noc-odessa.org.ua

Спорт
23 сiчня 2023 15:26

Одеські борці Владлен Козлюк та В'ячеслав Байрактар здобули дві медалі на міжнародному турнірі "Гран-прі Анрі Даглена", який проходив у французькій Ніцці 22 січня. Про це повідомляє регіональне відділення Національного олімпійського комітету.

Так, 25-річний Владлен став переможцем у категорії "до 97 кг", а 26-річний В'ячеслав – другим у категорії "до 55 кг".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У фіналі Владлен достроково переміг чинного чемпіона Європи серед молоді Гіоргі Кацанашвілі. За 1,28 с до фінального свистка одесит уклав суперника на лопатки і таким чином суддя зафіксував перемогу на туші. До цього моменти Козлюк вів у рахунку 5:1, зробивши два "перекати" у першому періоді.

У чвертьфіналі одеський "класик" достроково переміг француза Луїса Самена (9:1), а у півфіналі узяв гору над литовцем Віліусом Лаурінайтісом (5:3). Після першого періоду він вів 5:0, а надалі успішно відбив усі спроби суперника перемогти.

Доля медалей у категорії "до 55 кг" визначалася за підсумками турніру в одне коло між чотирма спортсменами. У першій сутичці В'ячеслав Байрактар поступився своєму співвітчизнику Корюну Саградяну (1:5), але потім узяв гору над молодим французом Іліаном Айнауї (8:1), а потім над грузинським борцем Акакі Осіашвілі, який до цього мав уже дві перемоги. Причому одесит поступався після першого періоду 1:7, але за рахунок непоступливого характеру і в хорошому сенсі настирливості, крок за кроком переламав перебіг сутички – шість балів він набрав за те, що 6 разів виштовхував його за межі килима, а ще чотири бали йому приніс прийом "зворотний пояс".

У результаті три борці – два українці та грузин – мали в активі по дві перемоги за підсумками турніру. За додатковими показниками срібним призером став В'ячеслав Байрактар.

Всього на «Гран-прі Анрі Даглена-2023» збірна України здобула 15 медалей: чотири золоті, шість срібних, п'ять бронзових.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах