Одеса отримає 30 нових електробусів за гроші Європейського банку

Одесса получит 30 новых электробусов за деньги Европейского банка.

Одесса получит 30 новых электробусов за деньги Европейского банка. Фото: lotsia.com.ua

Транспорт та інфраструктура
17 лютого 2022 20:25

Верховна Рада ратифікувала угоду з Європейським інвестиційним банком щодо проекту "Міський громадський транспорт України". Відповідно до цієї програми 18 українських міст отримають 264 тролейбуси, 65 електробусів та 20 трамваїв. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Міністерство фінансів України.

Зокрема, Одесі нададуть 30 нових електробусів – це найбільша кількість цієї техніки серед інших міст.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Також по 10 електробусів з'явиться на вулицях Мелітополя, Сєвєродонецька та Вінниці. Ще п'ять доставлять до Ужгорода. Найбільше громадського транспорту дістанеться Хмельницькому – 60 тролейбусів. Кривий Ріг та Кам'янське отримають по 10 трамваїв.

Зазначимо, що за ратифікацію угоди проголосували 298 депутатів Ради. Таким чином, Європейський банк виділить країні позику у розмірі 200 мільйонів євро, на які куплять зазначені транспортні засоби.

Раніше ми писали, що в Одесі планують запустити електробуси, які зв'яжуть Селище Котовського та Привокзальну площу. На новий маршрут придбають транспортні засоби вартістю 60 мільйонів гривень.

Також минулого року міська влада оголосила про плани пустити електробуси на селищі Котовського між Молодою гвардією та вулицею Жоліо Кюрі. Можливо, якась кількість із 30 електробусів, на які виділив гроші Європейський банк, підуть на ці маршрути.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах