У центрі Одеси збираються побудувати ще два підземні паркінги

В Одесской мэрии планируют построить еще два подземных паркинга на 1500 мест.

В Одесской мэрии планируют построить еще два подземных паркинга на 1500 мест. Фото: room-park.ru

Транспорт та інфраструктура
19 лютого 2022 12:46

Департамент транспорту Одеської міськради, крім підземного паркінгу під Соборною площею, планує звести аналогічні об'єкти на Олександрівському проспекті та Куликовому полі. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на відомство.

Так, згідно з планом, підземне паркування на Куликовому полі вміщатиме 1200 автомобілів, а на Олександрівському проспекті – 300 машин. На Соборній площі замість заявлених раніше 450 місць для паркування зроблять 650. Загалом у трьох цих об'єктах має поміститися понад 2000 авто.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

У департаменті поки що підрахували собівартість будівництва таких парковок. Вона складе близько 22,5 тисяч доларів за одне машиномісце.

Нагадаємо, що раніше на сесії Одеської міськради вирішили виділити півмільйона гривень на розробку проекту будівництва підземного паркінгу під Соборною площею.

Проти будівництва паркування виступили одеські громадські діячі, архітектори та урбаністи. Так, голова транспортної комісії Петро Обухов зазначив, що у місті і так є 15 тисяч паркувальних місць. Новий паркінг вирішить проблему дефіциту місць для машин та спровокує ще більше пробок в Одесі. На його думку, гроші краще витратити на розвиток громадського транспорту.

Одеський історик Олександр Бабич упевнений, що заради цього будівництва на Соборці зріжуть каштани, приберуть дитячий майданчик та бруківку, а саму площу закриють на кілька років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах