Україна та Молдова відновлюють вантажне залізничне сполучення

Україна та Молдова відновлюють залізничне сполучення.

Україна та Молдова відновлюють залізничне сполучення. Фото: midr.gov.md

Транспорт та інфраструктура
24 червня 2022 14:47

Україна та Молдова відновлюють вантажне залізничне сполучення на ділянці Березине Одеської області до Бессарабської (Республіка Молдова). Про це повідомляє Vgorode з посиланням на пресслужбу Міністерства інфраструктури та регіонального розвитку Республіки Молдова.

Так, Україна зможе експортувати товари до Молдови та країн Євросоюзу. А сусідня держава зможе експортувати/імпортувати товари через порт Ізмаїл, розташований на Дунаї, скоротивши пробки у порту Рені.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоб відновити повідомлення, відповідний меморандум підписали вчора віце-прем'єр-міністр РМ Андрій Спину та міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Зазначимо, що вантажне залізничне сполучення дільницею припинили 1997 року. Тепер потрібно прокласти нові шляхи, що приблизно становитиме 23 кілометри.

Відновлення руху на ділянці залізниці Березино – Бессарабська перетворить місто Бессарабка (Басарабяску) на міжнародний логістичний хаб, через який буде забезпечено зв'язок портів Південний, Одеса, Чорноморськ, Білгород-Дністровський, Ізмаїл, Рені, Джурджулешть, Галац, Брэ. Таким чином, портові комплекси стануть конкурентоспроможнішими, а бенефіціари портових послуг отримають більш диверсифіковану пропозицію.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах