Трамвай №7 запрацював в Одесі як частину маршруту "Північ-Південь": подробиці

Трамвай №7 запрацював в Одесі як частина маршруту "Північ-Південь": подробиці.

Трамвай №7 запрацював в Одесі як частина маршруту "Північ-Південь": подробиці. Фото: traffic.od.ua

Транспорт та інфраструктура
28 липня 2022 13:02

З сьогоднішнього дня, 28 липня, в Одесі стартувало трамвайне сполучення Північ-Південь. А точніше – його перша версія, частина давно обіцяного городянам маршруту "Північ – Південь", який має пов'язати найвіддаленіші місця Одеси у Суворовському та Київському районах. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на пресслужбу міськради.

Тепер з вулиці Паустовського до Старосінної площі можна дістатися за одну годину 18 хвилин трамваєм №7. Тривалість маршруту – 36 км. По ньому курсуватимуть 27 одиниць складу, з інтервалом руху п'ять-шість хвилин. Серед них чотири новенькі Odissey MAX, які вважаються найбільш пасажиромісткими. Години роботи маршруту вказані з 05:48 до 22:21.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Трамвай №7 запрацював в Одесі як частину маршруту Трамвай №7 запрацював в Одесі як частину маршруту

Також із сьогоднішнього дня буде змінено схему руху трамвая №3 – він працюватиме між Старосенною площею та Люстдорфською дорогою.

Зазначимо, що трамвай №7 раніше курсував від вулиці Паустовського до Пересипу. Зараз дорогою від вулиці Паустовського (ТЦ "Суворовський") до Старосінної площі трамвай проходить 38 зупинок, ще шість (до Центроліту) обіцяють додати.

Коли з'явиться повноцінний маршрут до вулиці Архітекторської поки що точно невідомо. Попередньо у середині серпня. Технічно все готове, щоб з'єднати Суворівський та Київський райони, але маршрут дуже великий і потрібен деякий час, щоб розробити нову логістику: розклад руху, інтервал та інше.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах