Трасу Одеса-Рені збираються розширити

Трасу Одеса-Рені збираються розширити.

Трасу Одеса-Рені збираються розширити. Фото: facebook.com/DSBT.UA

Транспорт та інфраструктура
28 березня 2023 12:19

На міжнародній трасі Одеса-Рені планують облаштувати місця для відстою транспорту. У службі автомобільних шляхів уже готують відповідні проекти. Про це повідомляє Новини.LIVE.

За словами виконувача обов'язків начальника САД в Одеській області Андрій Донченко, одна з проблем цієї траси – це не лише перевантаження, а й відсутність місць для відстою в межах цієї дороги. Тому наразі першочерговим завданням для САД є будівництво нових майданчиків для великовантажного транспорту.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Служба автомобільних доріг сьогодні займається відведенням землі та проектуванням даних об'єктів. На таких майданчиках водії зможуть почекати свою чергу і дістатися до КПП або в порт", - зазначив Андрій Донченко.

Окрім того, на цій трасі планується реалізувати ще один проект. Йдеться про розширення окремих ділянок дороги "Одеса-Рені". Це вимушений захід, бо дорогу ремонтували та будували з розрахунку експлуатації у мирний час. Втім, життя внесло свої корективи: транспортний потік на ньому збільшився у кілька разів.

"У планах розширення найінтенсивніших ділянок руху: це "КПП Одеса (в'їзд до Одеси) - Маяки", "Ізмаїл-Рені", "Кірнички-Ізмаїл", - розповів Андрій Донченко.

Ремонт цих ділянок у САД планується презентувати як проекти Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури України. Можливо, до їхньої реалізації вдасться залучити європейських партнерів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах