Суд скасував тарифи на паркування в Одесі: чи потрібно давати гроші "чорним" паркувальникам

Суд скасував тарифи на паркування в Одесі: чи потрібно давати гроші "чорним" паркувальникам.

Суд скасував тарифи на паркування в Одесі: чи потрібно давати гроші "чорним" паркувальникам. Фото: facebook.com/peterodua

Транспорт та інфраструктура
07 червня 2023 14:15

Суд скасував тарифи на паркування в Одесі, які були ухвалені минулого року. Після цього у місті з'явилися "чорні" паркувальники у жилетах. Про це повідомив голова транспортної комісії Петро Обухов.

За його словами, це шахраї, яким не можна платити. Загалом ситуацію з паркуванням на ділянках з муніципальними стоянками зараз ніхто не контролює. Інспектори зараз не працюють. Поки що міська влада розробляє нове рішення про тарифи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначимо, що колегія суддів П'ятого апеляційного адміністративного суду задовольнила скаргу одесита щодо скасування рішення виконавчого комітету Одеської міської ради щодо підвищення тарифу на паркування. Як зазначається в ухвалі суду, одесит скаржився на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 14 березня 2023 року, який відмовив йому в задоволенні позову.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що виконавчий комітет Одеської міської ради у липні 2022 року встановив тариф на послуги з користування майданчиками для платного паркування у місті Одесі у розмірі 20 гривень, а також встановив вартість місячного та річного абонементних талонів на послуги.

Позивач наголосив, що він є інвалідом ІІ групи, проте відповідно до "Положення про організацію та порядок паркування транспортних засобів у місті Одесі", не має пільг на майданчиках для платного паркування, тому при користуванні таким майданчиком він повинен оплачувати вартість послуг з користування майданчиком відповідно до встановленого тарифу.

Також одесит наполягав, що виконком мав розробити два тарифи один для спеціально обладнаних місць для паркування, а інший для необладнаних, але цього не зробили. У виконкомі наполягали, що не повинні думати про два тарифи тому, що в місті немає спеціально обладнаних місць для паркування. Але доводили, що взагалі не порушували права позивача. Із цим погодився Одеський окружний адміністративний суд.

В апеляційному суді вирішили, що суд першої інстанції дійшов помилкового висновку про відсутність порушеного права та законного інтересу позивача, у зв'язку з чим безпідставно не дав оцінки іншим його доводам щодо наявності підстав для скасування рішення Виконавчого комітету Одеської міської ради №156. Наприклад, позивач зазначав, що розрахунок тарифів на послуги провели лише за відведеними майданчиками для платного паркування, а тому ухвалення у вирішенні єдиного тарифу на майданчиках для платного паркування без зазначення переліку майданчиків протиправне. Це вже друге рішення про відміну цього тарифу.

  • Суд скасував тарифи на паркування в Одесі: чи потрібно давати гроші "чорним" паркувальникам фото
  • Суд скасував тарифи на паркування в Одесі: чи потрібно давати гроші "чорним" паркувальникам фото 1
  • Суд скасував тарифи на паркування в Одесі: чи потрібно давати гроші "чорним" паркувальникам фото 2

Суд скасував тарифи на паркування в Одесі: чи потрібно давати гроші "чорним" паркувальникам фото

Усі фото: facebook.com/peterodua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах