Одесит допомагав військовозобов'язаним залишити Україну на "одноразовому" авто: відео затримання

Одесит допомагав військовозобов'язаним залишити Україну на "одноразовому" авто: відео затримання.

Одесит допомагав військовозобов'язаним залишити Україну на "одноразовому" авто: відео затримання. Фото: od.npu.gov.ua

Транспорт та інфраструктура
13 листопада 2023 16:26

Правоохоронці викрили одесита в організації незаконного виїзду з України чоловіків призовного віку. За свої послуги він брав 5,5 тисячі доларів за "квиток". 500 йшло на купівлю дешевої машини. На ній "клієнти" мали добратися до кордону, а далі кидати її – і йти пішки. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Фігурант, працюючи у змові з невстановленими особами, в одному з месенджерів підшукав двох військовозобов'язаних чоловіків, які хотіли виїхати з України, але обмежені у цьому праві у зв'язку з військовим становищем, і запропонував їм свої послуги "гіда" до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Отримавши згоду, зловмисник проконсультував "клієнтів" щодо їхнього подальшого маршруту, який повинен складатися з поїздки на автомобілі та пішої подорожі лісосмугою, і взяв із них завдаток по тисячі доларів з кожного. Ще по чотири тисячі доларів він наказав підготувати та сфотографувати, щоб переконатися у їх наявності. Другу частину грошей чоловіки мали заплатити "провіднику" після прибуття до Молдови.

У обумовлений день чоловіки зустрілися у Київському районі Одеси зі зловмисником, де, за його вказівкою, розмістилися в автомобілі та вирушили в дорогу. Втім, до місця, де мала розпочатися їхня піша подорож, вони не доїхали: правоохоронці затримали їх в одному з пунктів пропуску на трасі Київ – Одеса і припинили протиправну діяльність фігуранта.

Під час проведення обшуків за місцем проживання та в автомобілі правопорушника поліцейські вилучили речові докази, які б підтверджували його причетність до злочину.

Слідчі повідомили правопорушника про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями та сприянні їх вчиненню радами, вказівками, вчиненими за попередньою змовою групою осіб із корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за частиною третьою статті 332 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром 805 200 гривень. Слідство продовжується. Правоохоронці встановлюють повне коло причетних до злочину осіб.



  • Одесит допомагав військовозобов'язаним залишити Україну на "одноразовому" авто: відео затримання фото
  • Одесит допомагав військовозобов'язаним залишити Україну на "одноразовому" авто: відео затримання фото 1
  • Одесит допомагав військовозобов'язаним залишити Україну на "одноразовому" авто: відео затримання фото 2
  • Одесит допомагав військовозобов'язаним залишити Україну на "одноразовому" авто: відео затримання фото 3
  • Одесит допомагав військовозобов'язаним залишити Україну на "одноразовому" авто: відео затримання фото 4

Одесит допомагав військовозобов'язаним залишити Україну на "одноразовому" авто: відео затримання фото

Усі фото та відео: od.npu.gov.ua та facebook.com/Izmpz

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах