Отримай відповідь: як воєнний стан вплинув на транспортну систему в Одесі

Отримай відповідь: як воєнний стан вплинув на транспортну систему в Одесі.

Отримай відповідь: як воєнний стан вплинув на транспортну систему в Одесі. Фото: Олександр Прохоров (facebook.com/profile.php?id=100006193232294)

Транспорт та інфраструктура
14 травня 2022 04:34

Воєнний стан та криза з паливом змінили транспортну поведінку мешканців Одеси. Так, на вулицях міста зникли затори та стало комфортно пересуватися будь-яким видам транспорту. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на керівника громадської організації "Веловектор" Олександра Прохорова.

На даний момент кількість приватного транспорту суттєво скоротилася, натомість на автомобілі зараз можна пересуватися майже без заторів. До того ж, легко знайти вільне місце для паркування.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Тролейбуси не стоять у заторах, їздити на них швидко та комфортно. Трамвайні маршрути через ремонт Преображенської, на жаль, працюють не всі, але це тимчасово. Через звільнення від автомобілів вуличного простору набагато комфортніше та безпечніше стало пересуватися на велосипеді. Втім, відокремленої інфраструктури все ж таки не вистачає.

Завдяки зменшенню кількості приватних автомобілів, транспортна система зараз працює майже ідеально для всіх учасників руху. При цьому ті, кому автомобіль дійсно необхідний, мають можливість швидко та комфортно користуватися автотранспортом, без проблем із пробками та паркуванням.

На думку Прохорова, це ще раз доводить, що для наведення ладу з транспортною системою потрібно просто зменшити кількість приватного автотранспорту. Досягти цього можна шляхом мотивації громадян хорошим громадським транспортом та велосипедною інфраструктурою. А ось як демотивацію слід використовувати високі ціни на паркування та паливо, а також невідворотність покарання за порушення.

На жаль, навіть коли вулиці майже вільні і достатньо паркувальних місць, багато водіїв продовжують паркуватися на тротуарах, газонах, переходах і велосмугах. У зв'язку з цим голова громадської організації закликав міську владу та правоохоронні органи розпочати негайну системну роботу з порушниками, адже дотримання правил та повага до інших робить нас ближчими до Європи та цивілізованого світу.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах