Через аварію на електропідстанції два райони Одеси залишилися без світла та води (оновлено)

Через аварію на електропідстанції два райони Одеси залишилися без світла та води. || Фото ілюстративне: unn.com.ua

У неділю, 31 березня об 11:40 сталося аварійне відключення обладнання на одній із високовольтних підстанцій. У зв'язку з цим без світла залишилися жителі Хаджибейського та Київського районів, а також частина Одеського району області. 

Про це повідомили у пресслужбі ДТЕК.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Енергетики зазначають, що ремонтні роботи тривають. Там, де це можливо, перезаживлять на резерв об'єкти критичної інфраструктури та домівки. Орієнтовно, світло повернуть усім абонентам протягом кількох годин.

У пресслужбі філії "Інфоксводоканал" о 12:09 повідомили, що через аварію на підстанції знеструмлено деякі об'єкти "Інфоксводоканалу" та резервні вводи до них. Через це без водопостачання залишилися споживачі Київського та Хаджибейського районів, а у Приморському районі можливе зниження тиску.

Станом на 12:24 електроживлення та роботу об'єктів "Інфоксводоканалу" відновили. Наразі повертають водопостачання в будинки. Триває заповнення системи водою.

"В найближчі годину-дві вода з'явиться у ваших домівках. Якщо будівля багатоповерхова та має власну підкачувальну станцію, звертайте увагу на наявність електроенергії на ній або звертайтеся до її балансоутримувача", – йдеться у повідомленні філії "Інфоксводоканал".

ОНОВЛЕНО: Станом на 13.00 електропостачання повністю відновили. Обмежень щодо споживання електроенергії немає в жодному з регіонів, які постраждали від обстрілу. Проте у вечірній час у години максимуму споживання можуть запровадити обмеження для побутових споживачів в Одеській та Харківській областях та для промислових споживачів у Кривому Розі.  

Нагадаємо, після нічного обстрілу Одещини 31 березня без світла залишилися 170 тисяч будинків, однак енергетикам вдалося швидко ліквідувати наслідки ворожої атаки та повернути споживачам електропостачання. В Одесі наразі діють аварійні відключення електроенергії та не курсує електротранспорт.

Последние новости