Через пошкодження енергообладнання після обстрілу в Одесі діють аварійні відключення світла (оновлено)

Через пошкодження енергообладнання після обстрілу в Одесі діють аварійні відключення світла.

Через пошкодження енергообладнання після обстрілу в Одесі діють аварійні відключення світла. Фото ілюстративне: ztoek.com.ua

Комуналка
31 березня 10:50

Унаслідок російського обстрілу Одеської області вночі 31 березня постраждало енергетичне обладнання. Через це енергетики застосують в місті Одеса та прилеглих районах аварійні відключення.

Про це повідомили у пресслужбі НЕК "Укренерго".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Громадян попереджають, що у разі зростання споживання електроенергії обсяг відключень може збільшуватися.

Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що станом на 10:00 без електропостачання в області перебувають 10 тисяч абонентів міста Одеси та Одеського району. Відновлювальні роботи тривають.

ОНОВЛЕНО: Станом на 11:10 енергетики повернули світло у 170 тисяч будинків Одеської області, які після нічного обстрілу залишилися без електропостачання. Наразі всі жителі Одеської області знову зі світлом. Ремонтні роботи продовжуються. Ситуація в енергосистемі залишається складною, проте масових відключень вдається уникнути за допомогою сонячних та вітроелектростанцій, а також зупинки електротранспорту. Громадян просять ощадливо споживати електроенергію.

Нагадаємо, у ніч проти 31 березня російські окупанти спрямували по Одеській області вісім дронів-камікадзе типу Shahed-131/136. Усі ворожі цілі вдалося ліквідувати силам протиповітряної оборони, однак від падіння уламків одного зі знищених БпЛА спалахнула пожежа на енергооб'єкті. Постраждалих, на щастя, немає, але декілька населених пунктів залишилися без світла.

Через обмеження подачі електроенергії в Одесі тимчасово не курсує електротранспорт. На магістральних маршрутах збільшили кількість рухомого складу автобусів середнього та великого класів.

Зазначимо, що в ніч проти 30 березня росіяни також спрямували по Одещині ударні безпілотники. Два дрони вдалося збити, однак у результаті обстрілу постраждали електричні мережі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах