Обіцяв солдатові звільнення від служби: в Одесі за корупцію затримали юриста військової частини

Обіцяв солдатові звільнення від служби: в Одесі за корупцію затримали юриста військової частини. || Фото: od.npu.gov.ua

В Одесі за корупцію затримали начальника юридичної групи однієї із військових частин. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Як встановило слідство, капітан юстиції пообіцяв солдату своєї частини, призваному в рамках мобілізації, в обмін на грошову винагороду вплинути на уповноважену особу лікарської комісії Одеського обласного центру медико-соціальної експертизи та оформити документи про надання матері мобілізованого статусу людини з інвалідністю. Це стало б законною підставою для звільнення солдата з військової служби.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Підприємливого порушника затримали відразу після отримання ним першої частини неправомірної вигоди в розмірі двох тисяч доларів США. Загалом за звільнення призовника від військової служби фігурант розраховував отримати шість тисяч доларів США.

Затриманому повідомили про підозру за частиною третьою статті 369-2 ("Одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди") Кримінального кодексу України. Як запобіжний захід йому обрали утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 402 600 гривень.

За законом чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із конфіскацією майна.

Наразі триває слідство.

Нагадаємо, судді Київського районного суду міста Одеси Людмилу Салтан, яку в березні викрили на одержанні чотирьох тисяч доларів, продовжили термін усунення з посади.

Последние новости