Взяла 4000 доларів хабара: в Одесі викрили суддю районного суду

Взяла 4000 доларів хабара: в Одесі викрили суддю районного суду.

Взяла 4000 доларів хабара: в Одесі викрили суддю районного суду. Фото: nabu.gov.ua

Події
29 березня 2023 21:29

29 березня НАБУ та САП спільно із СБУ викрили на отриманні чотирьох тисяч доларів США неправомірної вигоди суддю одного із районних судів Одеси. Про це повідомили у пресслужбі Національного антикорупційного бюро України.

За даними слідства, фігурантка отримала кошти від громадянина за ухвалення позитивного рішення у цивільній справі на його користь. Її викрили одразу після отримання неправомірної вигоди.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Дії судді попередньо кваліфікували за частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем"). Наразі тривають слідчі дії та вирішується питання про повідомлення затриманій про підозру.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинною у скоєнні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку та встановлена обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, у департаменті міського господарства Одеської міської ради виявили порушення на суму 11 мільйонів гривень.

Також Vgorode повідомляв про те, що в Одесі екскерівник лікарні під час епідемії намагався нажитися на закупівлі УЗД-апаратів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах