У департаменті міського господарства Одеси виявили порушення на суму 11 мільйонів гривень

У департаменті міського господарства Одеси виявили порушення на суму 11 мільйонів гривень.

У департаменті міського господарства Одеси виявили порушення на суму 11 мільйонів гривень. Фото ілюстративне: depositphotos.com

Події
29 березня 2023 18:36

Під час ревізії фінансово-господарської діяльності департаменту міського господарства Одеської міської ради за період з 1 травня 2020 року до 31 листопада 2022 року фахівці Південного офісу Держаудитслужби виявили порушення на загальну суму 11 мільйонів гривень. Про це повідомили у пресслужбі Державної аудиторської служби України.

За даними відомства, загальна сума охоплених ревізією коштів на ремонтно-будівельні роботи складає 205 мільйонів гривень. При цьому під час перевірки обсягів витрачання бюджетних коштів під час проведення ремонту покрівель будинків з'ясувалося, що до актів виконаних робіт включили роботи, які не проводились взагалі. Наприклад, украй необхідні для будівель старого житлового фонду антисептування перекриттів, прогонів та балок виконали лише на папері.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також ревізори перевірили обсяги виконання ремонтних робіт із благоустрою прибудинкової території та дитячих майданчиків. Так, під час контрольних обстежень об'єктів за адресами: вулиця Іцхака Рабіна, 2 та вулиця Святослава Ріхтера, 144, не виявилося нібито відремонтованих гойдалок. Паркувальні стовпчики, елементи паркану та спеціальне покриття на ряді дитячих майданчиків також були присутні лише на папері. У Департаменті міського господарства пояснили цей факт вандалізмом невідомих.

Крім того, фахівці виявили факти оплати роботи спеціалізованої техніки, без якої можна було обійтися. Наприклад, згідно з актом виконаних робіт, при ремонті покрівлі будинку на вулиці Михайлівська, 59, задіяли машино-механізм "кран на гусеничному ходу для робіт із вантажами до 40 тонн", тоді як на цьому об'єкті не було технічної можливості для використання зазначеного механізму.

Таким чином, департамент суттєво завищив вартість ремонтних робіт житлових будинків.

"Зазначене свідчить, що були виконані роботи сумнівної якості, через що строк експлуатації об’єктів може значно зменшитися, тоді як підрядним організаціям сплачено коштів за весь комплекс робіт, що передбачені договорами.  ", – підсумували у пресслужбі Державної аудиторської служби України.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах