В Одесі екскерівник лікарні намагався нажитися на закупівлі УЗД-апаратів під час епідемії

В Одесі екс-керівник лікарні намагався нажитися на закупівлі УЗД апаратів під час епідемії.

В Одесі екс-керівник лікарні намагався нажитися на закупівлі УЗД апаратів під час епідемії. Фото: od.gp.gov.ua

Події
29 березня 2023 17:15

Закупівля обладнання в одному з опорних одеських комунальних медичних закладів виявилася в кілька разів дорожчою за інші лікарні. Про це повідомляє пресслужба прокуратури на Одещині.

Так, перший заступник гендиректора уклав договір з підрядником про постачання 11 ультразвукових апаратів за ціною, що перевищує ринкову - 1,9 мільйона гривень за одиницю на загальну суму 20,9 мільйона гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

При цьому, при закупівлі медичного обладнання, керівник не перевірив середню ринкову вартість необхідного товару і не шукав економічно вигідний варіант закупівлі. Хоча на момент укладання угоди ринкова вартість апарату ультразвукової діагностики становила 1,5 мільйона гривень. У результаті переплата становила 4,4 мільйона гривень.

Прокурори Приморської окружної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо колишнього першого заступника гендиректора одного з медичних комунальних підприємств Одеської обласної ради за фактом службової недбалості (частина друга статті 367 КК України).

У рамках кримінального провадження для відшкодування збитків пред'явили цивільний позов. Крім того, стосовно обвинуваченого триває судовий розгляд справи за фактом розтрати понад двох мільйонів гривень бюджетних коштів, виділених на боротьбу з коронавірусною хворобою, за п'ятою статтею 191 КК України.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах