Судді Київського районного суду Одеси продовжили термін усунення з посади

Судді Київського районного суду Одеси продовжили термін усунення з посади.

Судді Київського районного суду Одеси продовжили термін усунення з посади. Фото: nabu.gov.ua

Події
28 травня 2023 17:25

26 травня 2023 року Вища рада правосуддя задовольнила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжила до 26 липня 2023 року термін тимчасового усунення судді Київського районного суду міста Одеси Людмили Салтан з посади. Про це повідомили у пресслужбі Вищої ради правосуддя.

Суддя підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем").

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Людмилу Салтан викрили на одержанні чотирьох тисяч доларів США неправомірної вигоди 29 березня. За даними слідства, фігурантка отримала кошти від громадянина за ухвалення позитивного рішення у цивільній справі на його користь.

31 березня затриманій повідомили про підозру, а 13 квітня суд обрав для неї запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю виходу на волю під заставу в розмірі 2,013 мільйона гривень та усунення з посади до 31 травня.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах