Не Шикірлик: селище Суворове на Одещині нарешті перейменували

Не Шикірлик: селище Суворове на Одещині нарешті перейменували. || Фото: facebook.com/сільрада Суворове

У четвер, 19 вересня, Верховна Рада погодила перейменування селища Суворове на Ізмаїльському районі Одеської області, адміністративний центр однойменної громади. Він матиме назву Катлабуг. Про це повідомляє нардеп Володимир В'ятрович.

Так, Верховна Рада України більшістю голосів ухвалила першу ухвалу про перейменування 328 населених пунктів у рамках процесу деколонізації. За це рішення проголосував 281 депутат. 14 народних обранців були проти, ще 27 утрималися від голосування.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначимо, що за результатами голосування серед місцевого населення найбільше голосів отримав варіант назви Бессарабське. Проте парламентський Комітет з організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування погодив назву Бессарабське для селища Тарутине Болградського району. Тому в перших числах квітня поточного року вищезгаданий комітет Верховної Ради затвердив для селища Суворова назву Шикірлик, яка не подобалася місцевим жителям. Але за кілька тижнів у Проекті постанови про перейменування окремих населених пунктів та районів №11188 для Суворового вже було затверджено назву Катлабуг.

Нагадаємо, 18 вересня парламент провалив голосування за перейменування населених пунктів. Дискусія виникла через перейменування Південного, Южноукраїнського, Синельникового, Першотравневого та Павлограда. Поки їх із постанови прибрали та розглянуть на початку жовтня.

Последние новости